Birch Run Station

Birch Run Station

Blumentals Architecture is proposing to update the front facades of the building with grey to charcoal and black tone compositions culminating in the red focal facade pivot point at the corner of the L-shaped shopping center. The applicant is also proposing a reconfiguration of the parking lot to create better flow and help to orientate parking by cutting the Southlawn Drive entrance diagonally to the aligned bisector of the shopping center. The pedestrian flow will be enhanced into the center from both automobile entrances as well as the pedestrian entrance from a new walkway from Southlawn Drive. With this reconfiguration, the applicant will be including new trees, added grasses and shrubs, and all new LED lighting in existing locations of the parking. The applicant is also proposing the addition of one sign and the reconfiguration of both the Beam Avenue and Southlawn Drive signs.

The Approval Process - Where does this project currently stand? 


     Community Design Review Board - APPROVED this request on November 15, 2022 

      Staff Report 

      Meeting Minutes will be posted once available


Related Documents 


Overview Map

Applicant Narrative

Plan Set